הנקראות ביותר

על צלע הר: הבית בזכרון יעקב

הבית בזכרון יעקב מוקף חורש טבעי ופונה לרצועת החוף • מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו כיוונה להכניס את הטבע פנימה בצורתו הגולמית

נכנסים הביתה / צילום: עמית גושר
נכנסים הביתה / צילום: עמית גושר

הבית. 270 מ"ר בנוי בזכרון יעקב. בבית גרים בני זוג, שניהם עובדי כוחות הביטחון לשעבר, שחיו בחו"ל במסגרת שליחות, ושלושת ילדיהם. יש בו שבעה חדרים, מתוכם ארבע סוויטות שינה.

השראה. "הבית ממוקם על צלע הר, מוקף בחורש טבעי, פונה לנוף של רצועת החוף ומשקיף אל הים, וכל אלה היוו את ההשראה לפרויקט", מסבירה מעצבת הפנים, קרן ניב טולדנו. "הרצון היה להביא את הטבע פנימה בצורה גולמית, לשמר את האווירה המאוד ארץ ישראלית, ויחד עם זאת לתת את העידון המתבקש לבית" (אדריכלות: מירה גינוסר).

סגנון. "הבית עוצב בסגנון שנע בין הכפרי למתועש, מדגיש את הנוף האינסופי שבחוץ ויוצר המשכיות חומרית אל פנים הבית, והצבעוניות בו משתנה לאורך שעות היום. הסגנון המתועש בא לידי ביטוי בתעלת מיזוג חשופה מנחושת, גופי תאורה מפליז והדומים מעור, לצד קמין מתועש וגזעי עץ להסקה שהונחו בסלסילת ראטן. במטבח הוצב תנור מתועש רחב במיוחד עם מדף מנירוסטה וקולט אדים תואם".

המפגש בין הסלון למטבח מדגיש את הציריות במרחב. הקו התעשייתי השולט בחלל כולל קמין ברזל, תנור מתועש וגופי תאורה ורהיטים עשויי מתכת / צילום: עמית גושר

הסלון ופינת האוכל. בפינת האוכל הוצב שולחן בעל רגל ברזל מאסיבית עם נוכחות, ומעליה פלטת עץ גושני לא מעובדת. כיסאות העור שולבו בהלימה לצבעוניות החמימה / צילום: עמית גושר

חומרים וצבעים. "סקאלת הצבעים בבית מבוססת על גוונים מעושנים ועמוקים, ונעשה שימוש בחומרים טבעיים, בצורתם המחוספסת והגולמית - עץ, ברזל ופליז. הדבר בא לידי ביטוי בתקרות העץ, בריצופים, בחיפויים, בריהוט ובתאורה".

הכניסה. "בכניסה לבית הוצבה דלת עץ אלון רחבה, המובילה אל מבואה ובה מתרחש מפגש עם גרם מדרגות מעץ גושני על שדרת ברזל. כל מהלך המדרגות נשען על קיר שנצבע באפור כהה. קיר זה יוצר חיבור בין המפלסים, ומגדיר היטב את ציר הכוח של הבית".

קומת הקרקע. "החלל הציבורי כולל פינת אוכל גדולה, סלון ומטבח - שלושתם פונים לכיוון המרפסת המקורה, המשקיפה על הנוף. החלל כולו רוצף בפרקט עץ אלון תלת-שכבתי בגוון מעושן. בפינת האוכל, הנהנית מתקרה בגובה כפול, הוצב שולחן בעל רגלי ברזל ופלטה מעץ גושני ממוחזר, ומעליו נתלו שני גופי תאורה דקורטיביים מפליז".

המטבח. חיפוי הקיר הייחודי, שיובא במיוחד מספרד, מחבר בין הגוונים החלודים-נחושתיים במרחב לבין גוני האפור והכחול השולטים בקיר חלל המדרגות / צילום: עמית גושר

המטבח. "תוכנן בצורת ח’, וכולל אי רחב ידיים. החזית הימנית כוללת ארונות גבוהים, ובמרכזה שני מקררים. בחזית האחורית, מתחת לחלון רחב שהולבש בווילון רומי רך, שולב כיור רומא פסים עם חזית בולטת, ולימינו תוכננו שני מדפים פתוחים מעץ, שמאזנים את מראה החזית. בחזית השמאלית בולט תנור רחב בצבע שחור ובמראה עתיק.

"סקאלת הצבעים נשמרה גם במטבח: הארונות נצבעו בגון קפה בהיר, ומעליהם הונח משטח עבודה באפור כהה עם גידים לבנים. עבור האי נבחר משטח עץ, ומעליו נתלו שלושה גופי תאורה מפליז במראה תעשייתי. חיפוי הקיר הדומיננטי מורכב מאריחים ספרדיים בעלי טקסטורה גסה בדוגמה משתנה, המשלבת בין הגוונים השולטים בחלל".

סוויטת ההורים. "ממוקמת במפלס העליון, ומתאפיינת בתקרת עץ חשופה. בסוויטה הוצבו שזלונג מעור וחצובה עם אהיל גדול, ונעשה שימוש בווילונות מבדים בהירים טבעיים. בנוסף שולבו שתי עבודות אמנות גדולות בגוונים מעושנים ועמוקים, שנבחרו מגלריה המייצגת אמנים ישראלים".

חדר השינה של ההורים. הטקסטיל משלב בין בדי פשתן וקטיפה בסקאלת צבעים מעושנת, הנשמרת גם בגב המיטה. השטיח מעגן את המיטה כציר מרכזי בחלל, ומוסיף ממד לסכמת הדוגמאות בחדר / צילום: עמית גושר

המרפסת רוצפה אריחי עץ מיובאים שהונחו בתבנית שתי וערב, ומעליה נפרשה פרגולת עץ גושני / צילום: עמית גושר

רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
אני מאשר/ת קבלת תוכן פירסומי מגלובס
נושאים נוספים בהם תוכל/י להתעדכן
נדל"ן
גלובס טק
נתוני מסחר
שוק ההון
נתח שוק
דין וחשבון
מטבעות דיגיטליים
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
עקבו אחרינו ברשתות