הנקראות ביותר

"סימביוזה של עיצובים": מסלול הזרימה של הבית השקוף בהרצליה

המגרש המשולש הוביל את האדריכלית ליאורה קרלנשטיין-ולד לתכנן בית המתאפיין בפיסול תלת ממדי של החללים • אלמנטים של מים זורמים, בריכת שחייה, בריכת נוי ומפל משתלבים בבית, לא רק ויזואלית

 / צילום: אורי אקרמן
/ צילום: אורי אקרמן

הבית. ממוקם ברחוב גלי תכלת שבהרצליה פיתוח, כ-400 מ"ר בנויים על מגרש ששטחו כחצי דונם. הבית כולל תשעה חדרים, עליית גג, מרתף וחנייה.

בעלי הבית. אנשי עסקים עם ילדים בגילאי בית הספר היסודי, שגרו שנים רבות בחו"ל והחליטו להעתיק את מגורי הקבע שלהם לישראל.

קו עיצובי. "הבית מתאפיין בסימביוזה של עיצובים", מסבירה האדריכלית ליאורה קרלנשטיין ולד. "עיצוב החלל הוא מודרני ונקי, ומטמיע בתוכו מוטיבים קלאסיים. התוצאה היא עיצוב על-זמני, שרלוונטי תמיד".

קירות הזכוכית מאפשרים חיבור ויזואלי בין פנים הבית לפארק שבחזיתו / צילום: אורי אקרמן

פינת האוכל  משלבת חומרים טבעיים וחמים / צילום: אורי אקרמן

אתגרים בתכנון. "הפרופורציות של המגרש, בתבנית של משולש, יצרו אתגרי תכנון על גבול הבלתי אפשרי למימוש. הפתרון שנבחר הוא פיסול תלת ממדי של חללי הבית - באופן שמייצר את תחושת המרחב והחיבור המרווח שבין פנים לחוץ - שמעלים את המגבלות, ויוצר יש מאין יתרונות של הפיסול הייחודי. כך, למשל, תכנון החללים יצר את אשליית הגודל - חיבור החללים אל החוץ בפתחים גבוהים ורחבים מייצר את תחושת המרחב, וההמשכיות מחברת את חללי הבית אל הגינה, ויוצרת רצף פונקציונלי אחד".

חומרים. "בקירות הבית נעשה שימוש נרחב בלבני אבן טבעית ייחודית בגוני אפור מודרני, עם נגיעות בגוני חום וירוק. בריצוף נעשה שימוש בפלטות גדולות במיוחד המשתלבות ברצפת עץ מלאה".

זרימה. "בחללי הבית ובסביבתו משולבים אלמנטים של מים זורמים, בריכת שחייה, בריכת נוי ומפל, שנשקפים מכל זווית בבית, ומהווים חלק בלתי נפרד מחוויית המגורים, הן ויזואלית והן ווקאלית".

שירותי ההורים משלבים רצפה ושידה במראה ישן עם אמבטיה מודרנית / צילום: אורי אקרמן

חללים ציבוריים. "חדר המשפחה, פינת האוכל והמטבח פתוחים, מוארים באור טבעי ופונקציונליים, וניבט מהם אופק של גינה ונוף ירוק. סלון הבית (וכן חדר השינה של ההורים) צופה אל הפארק. בקומת המרתף שולבו חדר כושר וחדר עבודה, שגם מהם מתאפשר מבט על צמחיית הגינון הירוקה וקשב אל המים הזורמים".

חדרי השינה. "בקומה הראשונה מוקמו חדרי השינה של הילדים, ולהם מרפסות הפונות אל הנוף הפתוח, מה שמעצים את תחושת המרחב של כל חדר".

קירות הזכוכית מאפשרים חיבור ויזואלי בין פנים הבית לפארק שבחזיתו / צילום: אורי אקרמן

רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
אני מאשר/ת קבלת תוכן פירסומי מגלובס
נושאים נוספים בהם תוכל/י להתעדכן
נדל"ן
גלובס טק
נתוני מסחר
שוק ההון
נתח שוק
דין וחשבון
מטבעות דיגיטליים
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
עקבו אחרינו ברשתות