הנקראות ביותר

בריכה בחצר ודלת נסתרת במטבח: כך תוכננה הווילה בשרון

כמעט בכל פינה בבית בשרון, שתכננה האדריכלית שרון ויזר, יש חלון גדול או ויטרינה ענקית ● אפילו המרתף מואר, בזכות הפטיו שמכניס אור טבעי ● הצבעוניות שנבחרה לבית מבוססת על גוני האפור, אך הוא רחוק מלהיות משעמם

נכנסים ספטמבר / צילום: עודד סמדר
נכנסים ספטמבר / צילום: עודד סמדר

הבית. ביישוב בשרון, כ-500 מ"ר בנוי על מגרש פינתי של 750 מ"ר. הבית כולל שלושה מפלסים - מרתף, קומת קרקע וקומה עליונה.

בעלים. זוג הורים ושלושת ילדיהם.

אתגר. "המגרש הינו גדול, אך מעט צר וארוך. הוא פינתי, כך ששתי חזיתות חשופות לרחוב", מסבירה האדריכלית שרון ויזר. "החלטנו להציב את הבית בצמוד לפאות הדרומית והמזרחית, כך שתינתן גינה רחבת ידיים, וחלוקת החלל הושפעה מצורת המגרש, תוך שימת דגש על ניצול מרבי".

שער הכניסה. "מעל השער תוכננה מבואה עוטפת ומקורה, המייצרת חוויה ביתית מהרגע הראשון. השער תוכנן בקווים פשוטים ונקיים עם ידית מגרעת, וכאשר פותחים אותו מתחיל מעין טיול לאזור דלת הכניסה הראשית, המתאפיין במשטחי אבן מרחפים ולצדם צמחייה מלווה.

"דלת הכניסה עצמה תוכננה כאלמנט גדול ומרשים בגובה שתי קומות. היא מעוצבת באותו קו נקי של השער, ומשולבת באלמנט זכוכית שעוטף אותה מכל צדדיה, מה שמרמז על הקו העיצובי המודרני שמאפיין את פנים הבית".

 החלל הכפול מחלק את הבית לשניים - מצד אחד המטבח, ומצד שני הגינה, הסלון ופינת האוכל. מדרגות הבית נשענות על חזית זכוכית שהיא הפטיו המתחיל מקומת המרתף, ומלווה את כל הקומות / צילום: עודד סמדר

 הסלון פונה מצד אחד לקיר שעליו ממוקמים הטלוויזיה והקמין, ומצד שני פתוח בוויטרינה לחצר / צילום: עודד סמדר

מבואת הכניסה. "כבר כשעוברים את הדלת נחשפים לשלושת מפלסי הבית - הגשר לחדר ההורים בקומה העליונה, והפטיו שמהווה גב למדרגות העלייה לקומה העליונה ולמדרגות הירידה למרתף. בקומת הקרקע נמצאים מצד אחד הסלון, פינת האוכל והיציאה לחצר רחבת הידיים, ובצד השני המטבח, פינת המשפחה, המזווה ושירותי האורחים".

המטבח. "רחב ופתוח לכל חללי הבית, ומשקיף עד לקצה הגינה. במרכזו אי גדול מאוד, וניתן לשבת משני צדדיו. בקיר הארונות המכיל את מוצרי החשמל משולבת דלת נסתרת, שמובילה למזווה אחורי".

יחידת ההורים. "הכנסנו את חדר הארונות כאלמנט פתוח בתוך החדר, מה שמגדיל משמעותית את החלל ואת הזרימה בו. הגוונים האפורים והשחורים שולבו בעיצוב, על מנת לתת תחושה של דיוק. חדר הרחצה של חדר ההורים תוכנן בקווים נקיים, בהירים ומדויקים. אמבטיה פרי-סטנדינג שולבה במרכז החלל, ואלמנטים של זכוכית הנפרשים מהרצפה עד לתקרה, סוגרים את הפונקציות של המקלחון והאסלה".

מרתף הבית. "מואר ומזמין כקומה רגילה, וזאת בזכות הפטיו החודר למבנה ומכניס אור טבעי וצמחייה לכל חלקיו. במרתף תוכננו חדר משחקים, חדר הכביסה, ממ"ד ומקום לאחסון".

החצר. "הבריכה מוקמה לאורך הגדר בצד הגובל עם השכנים, כך שבגינה עצמה נשאר מרחב ירוק ופנוי. בקצה המגרש מוקמה פינת ישיבה, המאפשרת לדיירים לחוות ולראות את הבית מזווית אחרת. מתחת לפרגולה נבנה מטבח חוץ, ובנוסף ישנם משטחים מסביב לבריכה, המאפשרים הנחת כיסאות שיזוף".

חדר שינה הורים. גווניו ממשיכים את עיצוב הבית, ושולבו בו וילונות ושטיח המעניקים מראה חמים / צילום: עודד סמדר

חדר הרחצה של ההורים. אמבטיה פרי-סטנדינג שולבה בחלל, ואלמנטים של זכוכית מהרצפה לתקרה סוגרים את השירותים והמקלחון / צילום: עודד סמדר

סגנון. "החלק החיצוני של הבית מאופיין בקווים קלאסיים. החזיתות התחתונות שולבו עם סרגלי ניתוק בטיח, מרפסות בעלות קרניז (כרכוב) תחתון, קרניז מסוגנן בתחתית גג הרעפים, וקווים מודרניים לא מתעגלים, המרמזים על עיצוב פנים הבית. הצבעוניות מתאפיינת בלבן ואפור לגווניו.

"פנים הבית מאופיין אף הוא בגוונים אפורים בהירים כרקע, על מנת שידגישו את האלמנטים השונים בו. במקביל שולבו אלמנטים כהים - בחיפוי הקמין והספסל שעליו הוא ניצב, אלמנט המדרגות הקלות המשלב ברזל שחור, הספרייה החוצצת בין המטבח לפינת המשפחה, האי שעשוי בטון טבעי וכיסאות הבר השחורים. רוב הרהיטים נבחרו מפלטת הצבעים האפרפרים, כך שהם ממשיכים את הקו הנקי והמודרני".

תאורה. "רובה נסתרת, ומבוססת על גופים שקועים נעלמים. עם זאת, נבחרו מעט גופים חיצוניים דקורטיביים מעל פינת האוכל, מעל האי, ובחלל הכפול, שם נבחר גוף תאורה הנצפה מכל חללי הבית".

המטבח משלב אי המחופה באבן גרניט שחורה ומחובר לפינת המשפחה / צילום: עודד סמדר

עקבו אחרינו ברשתות
רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
אני מאשר/ת קבלת תוכן פירסומי מגלובס
נושאים נוספים בהם תוכל/י להתעדכן
נדל"ן
גלובס טק
נתוני מסחר
שוק ההון
נתח שוק
דין וחשבון
מטבעות דיגיטליים
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
לכתבה הקודמתניצבות בראש: אלו המנהלות הבכירות והמשפיעות בישראל