פודטק

כתבות אחרונות

 
מייסדי סבוריט: מימין: פרופ' עודד שוסיוב, רחלי ויזמן, פרופ' עידו ברסלבסקי  / צילום: שרון בירון

ההמבורגר מהצומח של סבוריט הגיע לבורסה ומילניום פוד-טק וליאו ליידרמן בין המרוויחים

סבוריט, העוסקת בפיתוח תחליפי בשר, השלימה גיוס הון בהיקף של קצת יותר מ-40 מיליון שקל • סבוריט ביצעה את הגיוס לפי שווי חברה של כ-210 מיליון שקל "אחרי הכסף"

אביב לוי 26.11.2020
שוקולד טובלרון / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

ענקית השוקולד שמייצרת את טובלרון ומילקה תשקיע בסטארט-אפ ישראלי

מונדלז תצטרף לגיוס שמובילה חברת שטראוס לסטארט-אפ שנקרא Torr מחממת דה קיטשן • זהו הסטארט-אפ הראשון בו מונדלז משקיעה בו מחוץ לארה"ב • הטכנולוגיה שפיתחה Torr מאפשרת לייצר חטיפים בשיטת הלחמה ללא צורך בסוכר שידביק אותם, ובכך מאפשרת לשפר את הערך התזונתי של המוצר

שני מוזס 10.11.2020
מייסדי סבוריט: מימין: פרופ' עודד שוסיוב, רחלי ויזמן, פרופ' עידו ברסלבסקי  / צילום: שרון בירון

גם הרובוט-שף של חברת תחליפי הבשר סבוריט בדרך לבורסה בת"א

המוצר שהחברה מפתחת יאפשר ייצור תחליפי בשר באמצעות הדפסת תלת-ממד, ואת בישול המוצר

אביב לוי 09.11.2020
הצוות של חברת פלנטארק ביו  / צילום: יח"צ

עוד מיזם אגטק בדרך לבורסה: פלנטארק השואפת לשפר תכונות של צמחים באמצעות מחקר גנטי

החברה עדיין איננה רושמת הכנסות, ותלויה בגיוס מימון חיצוני להמשך פעילותה • בין המשקיעים בה: איש הנדל"ן עמיר בירם ובכיר בקרן פורטיסימו

גלי וינרב ואביב לוי 08.11.2020
אבוג'ן / סטודיו דרור כץ, יח"צ

פודטק ואגטק לוהטים בת"א: סמארט אגרו, מיט-טק ואבוג'ן מגייסות הון

טכנולוגיות המזון והחקלאות מסתמנות כמגזר החם הבא בבורסה המקומית • סמארט אגרו גייסה בהנפקת מניות 26 מיליון שקל, מיט-טק 23.8 מיליון שקל, ואילו אבוג'ן גייסה 12 מיליון דולר

גלי וינרב 01.11.2020
ארז מלצר, יו"ר סמארט אגרו / צילום: אביב חופי

מצטרפת חדשה לבורסה: שותפות סמארט אגרו גייסה כ-26 מיליון שקל

כ-5 מיליון שקל גייסה השותפות מהשותף הכללי • היקף הביקושים מהציבור הסתכם בכ-31 מיליון שקל

שירות גלובס 29.10.2020
ארז מלצר, יו"ר סמארט אגרו / צילום: אביב חופי

הנפקת האגרו-פודטק שתניב תמורה נאה ליזמים גם בלי קשר להצלחת המיזמים

השותפות סמארט-אגרו, שפועלת לגיוס של 25 מיליון שקל בת"א, מתכוונת לשלם מאות אלפי שקלים מכספי ההנפקה ליזמיה בראשות יוסי תמר ושי ליאור •  יזמי השותפות ישקיעו לפחות 5 מיליון שקל בהנפקה

אביב לוי 26.10.2020
האחים צביקה (מימין) ויוסי ויליגר, בעלי וילי פוד / צילום: יוסי כהן
ויליגר | בלעדי

האחים ויליגר פועלים להקמת קרן השקעות בפוד-טק והנפקתה בבורסה בת"א

חברת המזון ויליפוד מתכננת לגייס עבור הקרן, שתשקיע בתחומי טכנולוגיות המזון והחקלאות, כ-100 מיליון שקל • בשלב הנוכחי בוחנים בויליפוד השקעה אפשרית בשתי חברות הפועלות בתחום הפוד-טק

אביב לוי 15.10.2020
שמחה שור - אגרוסקאוט / צילום: סבטלנה שולגה

תוכנת רחפן המחליפה אגרונום: ממודיעין צבאי לריגול אחרי צמחים

בזכות המוצר המתקדם אך הנגיש של אגרוסקאוט, החקלאי - גם במקום הכי נידח בעולם - יודע בדיוק כמה להשקות וכמה לרסס • "משקיעים שהתרשמו מהרקע שלי במודיעין שאלו אם אני עושה משהו שקשור לסייבר. כשאמרתי לא, הם אמרו לי, 'לא מעניין'" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שלומית לן 04.10.2020
מימין: היזמים הראל, ד"ר שליסל וגרבר; ועובד החברה איתי כץ (השני מימין). "הזדמנות להביא ערך גם ליקבים" / צילום: איל יצהר

השניצל שנולד מעבודת קיץ סטודנטיאלית

הצורך לעשות שימוש בבוצה שנותרת מייצור יין והגילוי שהיא עשירה בערכים תזונתיים הביא את חברת נוטריליס ליצור חומר גלם, שעתיד להיות הבסיס למזונות רבים • "הזדמנות לטפל בשפע שמבוזבז מול המחסור במזון וגם להביא ערך ליקבים" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שלומית לן 04.10.2020
שרון דביר (מימין), דותן בורנשטיין (במרכז) ועומר מסארווה (משמאל). "פעם יזם ערבי לא היה עובר את שלב המזכירה בקרן הון סיכון" / צילום: איל יצהר

החברה שמפתחת פתרון לאובדן הכנסה של 12 מיליארד דולר

מדענית הודית שלא הצליחה לגדל צמחים בגלל מליחות בקרקע, גייסה שותפים ישראלים, והתוצאה היא סאליקרופ, שמבקשת לספק פתרונות לעולם רעב, וגם משלבת אינטגרציה בין ערבים ויהודים • שרון דביר: "פעם יזם ערבי לא היה עובר את שלב המזכירה בקרן הון סיכון" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שלומית לן 04.10.2020
ד"ר סמיש. "מאז שאני זוכר את עצמי אחותי התאומה בדיאטה, ולכן גם לי אסור היה בילדותי מתוק" / צילום: איל יצהר

החברה שיצרה חלבון מתוק פי 10,000 מסוכר

באמצעות חיקוי חיי החלבונים במעיינות מבעבעים ובאנטרקטיקה ושיטת ייצור דומה לזו של בירה, הצליחו באמאי ליצור את החלבון הטבעי שעתיד להחליף סוכר: "זו הפעם הראשונה שאפשר לחבר את המילה מתוק למילה בריא" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד  

שלומית לן 04.10.2020
פריזם. יואב פוליתי (מימין), יובל גלעד (באמצע) ועידן אליגור (משמאל)  / צילום: מיה רזניק

הזבוב השחור שיציל את תעשיית המזון לבעלי חיים

שני חברי ילדות וחבר נוסף הקימו את פריזם, שמגדלת ומקפיאה רימות של זבוב שחור. למה זה טוב? להאכיל את בע"ח, שמאכילים אותנו • ד"ר יובל גלעד: "החרק נראה מגעיל במבט ראשון. כשלומדים להכיר אותו, אין מי שלא אוהב אותו בגלל הפוטנציאל שלו" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שלומית לן 04.10.2020
מייסד פיוצ'ר מיט, פרופ' יעקב נחמיאס / צילום: איל יצהר, גלובס
פודטק | ראיון

פרופ' יעקב נחמיאס חשב שבשר מתורבת זה "דבילי". היום החברה שלו כבר גייסה 17 מיליון דולר

כששמע על כך לראשונה, חשב פרופ' יעקב נחמיאס שבשר מתורבת זה "רעיון דבילי" • היום הוא עומד בראש חברה שגייסה 17 מיליון דולר, ולדבריו קרובה מאוד לשווק את הקציצה המתורבתת הראשונה (או השנייה) בעולם: "עושים מבחני טעימה ואנשים עפים על זה" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שני אשכנזי 04.10.2020
 ד"ר טל זלצר (מימין), ד"ר חלים ג'ובראן / צילום: איל יצהר

היזמים שרוצים להפוך את צבעי המאכל למוצר בריא

הצבעים של חברת פיטולון לא מסרטנים ולא גורמים להיפראקטיביות כמו הסינתטיים, לא מזיקים לסביבה כמו צבעים על בסיס צמחי, ובשאיפה להיות אפילו זולים יותר מאלה הסינתטיים • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד

שלומית לן 03.10.2020
שדה החלומות / איור: דניאל גולדפרב

שדה החלומות: כך הפכה ישראל למעצמה של חדשנות בחקלאות ובמזון

בזמן שהחקלאות המסורתית בישראל הולכת וגוועת, החדשנות המקומית ממציאה אותה מחדש באמצעות סטארטאפיסטים והייטקיסטים שלוקחים אותה אל המאה ה-21 • הכירו 11 חברות מסקרנות מהתחום, שמשנות לחלוטין את המזון שתאכלו, ואת הדרך שבה מגדלים אותו

שלומית לן ושני אשכנזי 03.10.2020

   1234   

   נמצאו 63 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 4

צרו איתנו קשר *5988