פנאי

נופשים באילת/ צילום: שלומי יוסף
צ'ק אין

להימלט אל הלגונות השקטות: אילת לאט לאט מנערת את האבק

עם פתיחת בתי המלון והמסעדות באילת תחת מתווה "האיים הירוקים", נראה כי העיר מתחילה לנער את האבק, גם אם לאט. מאוד לאט • "אני לוקח בחשבון חודש של למידה מצד העיר והתושבים והתיירים", אומר בעל מסעדה בעיר • העיר בתמונות
שליחים של וולט ותן ביס/ צילום: שלומי יוסף

המבורגר בצהריים, פיצה בערב: הרגלי הזמנות האוכל שלנו בזמן הסגר השני נחשפים

הקורונה והסגרים הגבירו את ההסתמכות על שירותי משלוחי המזון, הן מצד המסעדות והן מצד הלקוחות • שלא במפתיע פיצה והמבורגר הן הקטגוריות המובילות, כך לפי בדיקה של חברת שופ אנליטקס עבור גלובס • מה מעדיפות הנשים, מה אוכלים הרווקים, ומה קורה לגלידה
השף תומר טל / צילום: איליה מלניקוב

"גייסנו כספים בפרויקט מימון המונים שחימם לי את הלב, ואז כידוע הכול נסגר שוב” 

השף תומר טל ממסעדת "ג'ורג' וג'ון" נהנה משנה טובה במיוחד והתחיל את הנסיקה שלו בקולינריה המקומית, עד שהקורונה קטעה את הכול • עכשיו המסעדה סגורה והוא יושב בבית, חולם על פיין דיינינג ומנסה לשמור על האש הפנימית
אולם ריק בקאמרי. "ביום אחד הכול נמחק טוטאלית" / צילום: כדיה לוי

הקורונה התרבותית: כשהבמה ריקה, גם לתאורן ולאיש הקייטרינג אין ממה לחיות

הדממה המוחלטת שאליה נכנס ענף התרבות מאז פרוץ משבר הקורונה הכניסה להקפאה גם את כל העובדים בענפים שסובבים אותו • "זו הטרגדיה הגדולה", הם אומרים ומזהירים: "אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מתעוררים לעולם בלי תרבות"
אמרי גלאי / צילום: אסף קרלה
חצי שעה של השראה

מנכ"ל וולט בראיון אחרון בתפקיד: "אם השליחים או המסעדות לא ירוויחו, הם לא יעבדו איתנו"

אמרי גלאי יודע משהו על צמיחה בזמן משבר: את וולט הוא הקים אחרי שפוטר יחד עם הצוות שלו מסטארט-אפ אחר שפשט את הרגל • ואז הגיע משבר הקורונה שהפך את "השליחים בכחול" לצינור החמצן של אלפי מסעדות בארץ • מתוך הפודקאסט "חצי שעה של השראה עם ערן גפן"

יש לא מעט פיצות בתל אביב, אבל זאת טובה ממש

אם בשאר מסעדותיו עושה צביקי עשת עבודה הגונה פלוס (וזה המון), בפיצה הוא ממש מצטיין • יש לא מעט פיצות טובות בתל אביב, אבל האקסטרה ב"פיצה גרינברג" הוא בדמות המקצוענות של עשת • ביקורות משלוחים, תת-מדור חדש
מסעדת טוטו / צילום: שני מוזס, גלובס

משבר הקורונה משתק את ענף המסעדות: כך נראית מסעדת היוקרה טוטו בת"א

טוטו נחשבה למסעדת יוקרה וותיקה אשר פעלה בשטח רחב ידיים, בכניסה למגדל המוזיאון בתל אביב • המסעדה תועדה לאחרונה כשהיא מפורקת וריקה לחלוטין • ירון שלו, בעלי המסעדה: "לא נכון לי כרגע להגיב. כל המסעדות סגורות כרגע"
חוות רונית הקרקס / צילום: מוריס גיני

"מהר מאוד הבנו שמהמדינה לא נקבל כלום. לא היה זמן, היינו חייבים לשרוד"

ליונה ששון ומוריס גיני היו שתי מסעדות נהדרות: "טופולינו" הירושלמית ואחותה התל אביבית "לוקה ולינו" • מאז ששתיהן נסגרו נאלצו בני הזוג לעבוד בנקיון בתים כדי לכסות את החובות • לאחרונה חזרה יונה לבשל בביתם בתל אביב ומוריס עושה משלוחים • האוכל מעולה כתמיד
מקרר במעדנייה של ארקפה / צילום: אמיר מנחם

הישראלים מסתגרים ואוכלים: מי שזיהה את הנהירה למעדניות – הרוויח

ענף המסעדות ספג מכה קשה ואילץ את בעלי העסקים להמציא את עצמם מחדש, כשבתי הקפה "מתחפשים" למעדניות כדי לשרוד • ל"גלובס" נודע כי ארקפה, למשל, התחילה למכור מזון מוכן הביתה • השף יובל בן נריה לעומת זאת החל למכור רטבים וחומרי גלם לבישול, והם לא היחידים
מימין: הבעלים אלי סקל ועבד איוב. "עושים משלוחים עם רווח מצחיק" / צילום: איל יצהר

המסעדה שהפיחה תקווה לדו־קיום והפכה למסע הישרדות

אחרי ששקעו בחובות גדולים בסגר הראשון, לקחו הלוואות בעזרת המשפחה ושינו קונספט - שהוכיח את עצמו וכמעט הוציא אותם מהבוץ - מתמודדים בעלי מסעדת נסרין עם המציאות החדשה־ישנה: "רק במזור ממשלתי הסיוט יסתיים" • יש לי עסק עם קורונה, פרויקט מיוחד 
חנוכת בזיליקת הקבר הקדוש בכנסיית הקבר הקדוש בירושלים, 15 ביולי / צילום: נאדים עספור
צ'ק אין

מסעדת גורמה בתוך מטוס, סימולטור טיסה ותפילות בלייב: כשהקורונה דוחפת מחוץ לקופסה

היצירתיות בימי המגפה ממשיכה לעלות מדרגה: תאי איירווייז מציעה לחובבי טיסות לבקר בקוקפיט עם סימולטור טיסה, בסינגפור תוכלו למצוא מסעדת גורמה שמתנהלת בתוך מטוס נוסעים והנזירים שמצאו פתרון לתיירי הדת שלא יכולים להיכנס לישראל בשל הסגר • צ'ק אין לסופ"ש
הבר "ביר גארדן" בתל אביב סגור ונעול. סגר סבב ב' / צילום: כדיה לוי, גלובס

"ההחלטה לא לאפשר שירות עצמי במסעדות תמוהה וזאת בלשון המעטה"

ראשי ענף ההסעדה שוב קוראים לצמצום ההגבלות על המסעדות: "דורשים מממשלת ישראל להורות על פתיחתם מחדש של העסקים לשירות איסוף עצמי וישיבה במקום פתוח לתפוסת קהל של עד 10 אנשים" • לטענת איגוד המסעדות, 150 אלף מעובדי התעשייה הוצאו לחל"ת או פוטרו
מסעדנים במרסיי מתכוננים לשבור צלחות במחאה על סגירת המסעדות / צילום: Daniel Cole, Associated Press

בניסיון לעצור את הקורונה: פריז סוגרת ממחר את הברים וחלק מבתי הקפה

מספר מקרי הקורונה היומיים בצרפת שובר שיאים בימים האחרונים, ועמד ביממה האחרונה על כ-17 אלף בני אדם • בפריז הוכרז על "רמה מקסימלית של זהירות" • לפי ראשת העיר הצעדים יימשכו כשבועיים • בעלי מסעדות, עובדים ומלצרים יצאו לרחובות בסוף השבוע האחרון, עם סירים ומחבתות, ומחו נגד הצעדים החדשים
הצג כתבות נוספות
צרו איתנו קשר *5988