פנאי

ניר הראל,בעלי בר–מסעדה "עיוני" במטולה / צילום: נעמה הראל
עסק ביום

"אין לי כוח אדם. אין להם מוטיבציה לחזור. אני מבין שעד יוני 2021, כשייגמרו תשלומי החל"ת, לא יהיו לי עובדים"

ניר הראל - נשוי, בן 39, אב לשלושה (שתי בנות ובן), גר בקיבוץ גינוסר • יועץ עסקי ובעלים של בר-מסעדה "עיוני" במטולה • " לפני המשבר העסקתי 15 עובדים במסעדה, והיום יש לי בין שניים לשלושה עובדים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 
חי גאליס, מנכ"ל ביג  / צילום: ארז בנקר, יח"צ

מנכ"ל ביג: נפתח את מרכזי הקניות של הקבוצה כבר ביום ראשון

סיומו של סגר הקורונה השלישי בישראל נראה באופק, והמסעדות, החנויות, מרכזי הקניות וחדרי הכושר שוב מחממים מנועים לקראת המאבק לפתיחתם, תוך הפעלת לחצים על הממשלה להיות הראשונים שישובו לפעילות • נציגי המסעדנים: במהלך הסגרים התעשייה איבדה מעל 4,000 עסקים
שרון כהן (מימין) עם אחד מטבחיו במסעדת שילה / צילום: יונתן בן חיים

ניצחון הטרטר על הטוסטוס. משלוח ממסעדת שילה

שילה נחשבת לאחת ממסעדות היוקרה המוקפדות בארץ • מי רוצה לארוז מנות כאלה בקופסאות פלסטיק ולשגר אותן בלילה קר על אופנוע? • אבל גם בסלון שלנו וגם במחיר יקר רצח, הקסם הצליח להשתחזר
נטע ארצי, הבעלים של מסעדת "24 רופי" / צילום: תמונה פרטית
עסק ביום

"למה להרוס ענף שלם? מסעדת '24 רופי' היא מפעל חיים"

נטע ארצי, הבעלים של מסעדת "24 רופי", סוגרת את המקום שהקימה לפני יותר מ-17 שנה • בעקבות הקורונה העסק הפסיד מאות אלפי שקלים • "אני כל הזמן בוכה עם הלקוחות שבאים להיפרד" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 
מחסום משטרתי שהוקם במסגרת הסגר / צילום: דוברות משטרת ישראל

בעלים של חנות פלאפל בשוהם נעצר בטענה להפרת תקנות הסגר

ביומו הראשון של הסגר המלא, עסקי אוכל מתארים החמרה באכיפה כלפיהם, ובפרט כלפי התקהלויות בכניסה לבתי עסק המספקים משלוחים למרחק קצר • הבוקר נעצרו אב ובנו המפעילים סניף של רשת "פלאפל בריבוע" בשוהם, כאשר במהלך חילופי הדברים בין הצדדים נוצר עימות בינם לבין השוטרים, ונעשה שימוש בטייזר
גרמן פסח, בן 35, בעלים משותף של שני בארים בחדרה / צילום: שירי דובר
עצמאים במשבר

"אנחנו לוחמים כדי לשרוד. אני מספר לך את זה, ויש לי דמעות"

גרמן פסח הוא הבעלים של סאגה בר ו-Vibe פיצה ובירה, במתחם מול החוף בחדרה • "כיוון שלעסק היו מחזורים רק משנת 2019, לא היינו זכאים, אז נפלנו בין הכיסאות. כבר חודשיים שאני עובד במקביל בשיפוצים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
שליח של וולט / צילום: כדיה לוי, גלובס

המסעדנים נגד וולט: מתארגנים להקמת אפליקציית משלוחים מתחרה

קבוצת מסעדנים, בהובלת השף יהונתן בורוביץ', תנסה לפתח אפליקציית משלוחי אוכל שתחתוך בחצי את גובה העמלות שגובות כיום וולט ותן ביס • מדובר בהשקעה של 100 אלף שקל לבעל מסעדה • עם זאת, סקר חדש מצא כי שוק המשלוחים דווקא צפוי להתכווץ בעידן הפוסט קורונה
הצג כתבות נוספות
צרו איתנו קשר *5988