מזון בריא הוספה למעקב

כתבות אחרונות

 
מיכאל אטלן / צילום: שלומי יצהר

רפורמת הסימון האדום: באונליין דווקא ניתנה הארכה עד אוקטובר

ל"גלובס" נודע כי ברשות להגנת הצרכן הוחלט לתת אורכה של שלושה חודשים לסימון תזונתי בחנויות אונליין בשל משבר הקורונה, וזאת לצורך השלמת עדכון תמונות וכיתוב של פרטי מזון עם סימון אדום, שמשרד הבריאות ממליץ שלא לצרוך אותם

שני מוזס 23.06.2020
הטרנדים החמים בפודטק ובאגטק / צילום: אפיק גבאי, DLR, RilBite
פודטק | ניתוח

הטרנדים החמים בפודטק ובאגטק מקבלים רוח גבית המקורונה

משטחי עבודה אנטי-ויראליים, חקלאות קרובה לבית ותיעוד המסלול של המזון - אלה רק כמה מהמגמות בענפי הפודטק והאגטק שמתפתחות עכשיו במהירות • "מילת המפתח בקשר בין קורונה לפודטק היא שליטה: "הצרכנים רוצים לדעת מה הם אוכלים בדיוק ואיך המזון ישפיע על בריאותם"

גלי וינרב 06.05.2020
ערגליות תות לפני ואחרי הסימון של משרד הבריאות

כך מעלימים סימון בריאותי: הטריקים של חברות המזון לצמצם את רפורמת סימון המוצרים

רפורמת סימון המוצרים אמורה לגרום ליצרניות המזון להפעיל יותר שיקול-דעת ולהפחית את כמויות הנתרן, הסוכר והשומן הרווי שבמוצריהן • חלקן בחרו קודם כל לרענן את עיצוב האריזה • האומנם מדובר בבחירה עיצובית מקרית?

מיכל רז-חיימוביץ' 16.01.2020
ארוחה מהמדפסת ובשר מהמעבדה / איור: איל אונגר, גלובס
ישראל 2030 | ניתוח

ארוחה מהמדפסת ובשר מהמעבדה: כך ינסו תאגידי המזון לשמר את כוחם גם בעשור הבא

בתעשיית המזון מחפשים חלופות מזון בריאות שגם יאפשרו לשמור על שורת הרווח • בישראל ובעולם שוקדים על פיתוחים שונים כמו הפקת חלבון מחרקים, ובטוחים שבסוף התהליך יצליחו להשפיע על בלוטות הטעם שלנו באמצעות טכנולוגיה בלבד • פרויקט מיוחד

שני מוזס 03.01.2020
סימון מוצרי המזון / צילום: מיכל רז חיימוביץ'

טחינה אסור, מילקי מותר: מה המשמעות של סימון מוצרי המזון של משרד הבריאות

היום תיכנס לתוקף רפורמה מרוככת של משרד הבריאות לסימון מזון • מוצרים שיחרגו מהסף בתכולת הסוכר, המלח או השומן יקבלו מדבקה אדומה, והיצרניות יורשו לסמן במדבקה ירוקה מוצרים אחרים • אז איך זה שמוצרים כמו במבה וביסלי חמקו מהסימון האדום? • "גלובס" עושה סדר

מיכל רז-חיימוביץ' 01.01.2020
תזונה / צילומים: Shutterstock.com/ א.ס.א.פ קראייטיב

פסיפלורה נגד פרקינסון: איך האוכל שאנחנו אוכלים משפיע על המוח שלנו

מהם הוויטמינים שיכולים לשפר את הכישורים הקוגניטיביים שלנו, מה הקשר בין אכילת דגים לדמנציה ואיך צריכת יוד ע"י נשים הרות משפיעה על מנת המשכל של העוברים • בראיון ל"ליידי גלובס" מתריע חוקר התזונה והמוח, פרופ' אהרון טרואן: "בארץ אין די מודעות לכך שתזונה משפיעה דרמטית על תהליכים ביוכימיים במוח"

נורית רובין-ווילסון 13.07.2019
המבורגר / צילום: Designed by lifeforstock / Freepik

המבורגר זה לא כל כך נורא: הכירו את חוקרת המזון שלא מפחדת בכלל ממזון מעובד

המבורגר זה לא כל כך נורא, סלט בקופסה לפעמים אקולוגי יותר מסלט שמכינים לבד וגם פיצה קפואה יכולה להיות די בריאה • חוקרת המזון פרופ' לואיז פרסקו לא מפחדת ממזון מעובד

גלי וינרב 22.06.2019
טעמי הגליל./ צילום: איציק בן שושן
חברות מזון | בלעדי

יבואנית הממתקים ליימן שליסל נכנסת לייצור מזון בריא: רוכשת מחצית מחברת טעמי הגליל

ליימן שליסל, שנחשבת לאחת מעשר חברות המזון הגדולות בישראל ומזוהה עם ממתקים כמו מנטוס ולואקר, רוכשת מחצית מההחזקות ביצרנית המזון מקריית שמונה • לפי הערכות, העסקה משקפת לטעמי הגליל שווי של כ-20 מיליון שקל

שני מוזס 29.04.2019
ירקות קפואים, סופרמרקט / שאטרסטוק
מזון בריא | לפני כולם

משרד הבריאות מחזיר לשולחן את רפורמת הסימון הירוק

9 חודשים לפני כניסת הרפורמה לתוקף, ל"גלובס" נודע כי הקריטריונים לסימון שיעודד צרכנים לצרוך מזון בריא יותר יפורסמו בעוד כ-3 שבועות • עוד הוחלט לאפשר לרשתות לסמן מחלקות שלמות בירוק, גם כשמדובר במזון בתפזורת • בניגוד לסימון האדום שייקבע על גבי מוצרים מזיקים, הסימון הירוק יהיה וולונטרי

שני מוזס 14.04.2019
פרופ‘ וולטר ווילט

"ילדים נחשפים ל-2,000 פרסומות בשנה, ואף אחת מהן היא לא לירקות. זה ממש פלילי בעיניי"

פרופ' וולטר ווילט, החוקר שעשה בתחילת שנות ה-2000 מהפכה בפירמידת המזון האמריקאית והחדיר לתודעה את יתרונות התזונה הים-תיכונית, אומר היום: הממשלה חייבת לוודא שהמזון חף מרכיבים מזיקים, כפי שהיא עושה לגבי זיהומים ורעלנים • עד היום ניתנו יותר מדי תמריצים למי ששיווק מזון לא בריא"

גלי וינרב 29.03.2019
מתניה שוורץ, מנכ"ל כרמית ממתקים / צילום: אלעד גוטמן

מממתקים למזון טבעי: כרמית רוכשת את השליטה בחברת רפאל'ס

זאת לפי שווי חברה של כמיליון שקל • במסגרת ההסכם תשלם כרמית בניהולו של מתניה שוורץ כ-620 אלף עבור 60% ממניות חברת רפאל'ס, המתמחה בייצור פיתוח ושיווק מוצרי מזון טבעיים

שני מוזס 17.03.2019
יו”ר אסם דן פרופר / צילום: יחצ

פחות סוכר, יותר חלבון: מה יקרה לקטשופ שלנו בקרוב?

יו"ר אסם דן פרופר סבור כי היינץ פספסה את המגמות בשוק, ומסביר כיצד החברה שלו נערכת אליהן: "עובדים על שיפור הערכים התזונתיים"

שני מוזס 26.02.2019
קניית ירקות בסופרמרקט/ צילום: אייל פישר

משרד הבריאות לוחץ, אבל המוצרים הבריאים יקרים

מה תעשיית המזון הישראלית יכולה ללמוד מהמקרה של קראפט-היינץ? • לרבות מהחברות הגדולות שפועלות היום בארץ יש בתמהיל מוצרים שכבר לא מותאמים לצריכה של הצרכן החדש בשל גודלם או הרכבם

שני מוזס 25.02.2019
קשטופ של קרפאט-היינץ / צילום: Shutterstock

עתיד יותר טרי: מחיקת הענק של ענקית הקטשופ שיגרה קריאת השכמה לכל תעשיית המזון

מחיקת הענק של קראפט-היינץ, שזעזעה את המשקיעים, מסמלת נקודת מפנה ביחסים בין ענקיות המזון לצרכנים • מי שלא תתאים את עצמה במהירות לעולם שבו שולט האוכל הטרי, הבריא והמעובד פחות, תתקשה לשרוד • הפתרונות האפשריים: השקעות ענק, פנייה לקהלי נישה וסיוע מצד סטארט-אפים • ניתוח "גלובס"

שני מוזס 25.02.2019
פאנל מהנדסים את מזון העתיד / צילום: תמר מצפי

"חברות מזון גלובליות באות לארץ כי הן מבינות שיש פה המצאות גדולות"

כך אמר היום יונתן ברגר, מנכ"ל חממת דה קיצ'ן של שטראוס, בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס" • "זאת טכנולוגיה שמאפשרת לנו לאכול אוכל יותר בריא"

ענת ביין-לובוביץ' 20.12.2018
מסעדה חומוס חומוסייה / צילום: איל יצהר

חברת Innovopro גייסה 4.25 מיליון דולר להפקת חלבון מחומוס

שוק החלבונים מן הצומח מוערך היום על ידי החברה ב-40 מיליארד דולר •

גלי וינרב 04.12.2018

   123456   

   נמצאו 90 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 6

צרו איתנו קשר *5988